donderdag 1 december 2016

Vogelvlucht

Een adembenemende voorstelling, afgelopen dinsdag in CC Belgica.
Het ging over twee kinderen die het leven tijdens de oorlog zo aangenaam mogelijk probeerden te maken. De gezellige momenten werden soms heel bruusk afgebroken. Het gelach in de zaal maakte plaats voor een ijzige stilte. Het was bijzonder aangrijpend.

Donderdag was er een workshop op school.
We kregen verschillende opdrachten.

1. Neem een kaartje en schrijf dat ene ding op dat jij absoluut wil meenemen voor je huis plat gebombardeerd wordt. Het kaartje stop je in je broekzak.
Ruben en Ides zorgden alvast voor een gepast bombardement.

2. Tijdens het bombardement vlucht je naar een huis. Twee kinderen kijken door het raam en beschrijven welk oorlogsritueel ze zien. De andere kinderen tekenen dat.


3. De groepjes sluipen tijdens een moment dat het rustig is naar een ander huis. Ze zoeken uit kranten een passende titel om bij de tekening te plakken.
4. En dan de moeilijkste opdracht... uit een doosje vol kaartjes en met je eigen kaartje, mak je een rij waarbij je alle kaartjes rangschikt van heel belangrijk naar niet belangrijk. Er werd heel wat gediscussieerd. Niet iedereen vindt dezelfde dingen belangrijk... Wat een ontzettend interessante conversaties!!!

Stof tot nadenken...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten